2024.03.29.

Elsős gimisek Bibliával!

A „Bibliákat a kilencedik osztályos tanulóknak” kiemelkedően sikeres adománygyűjtő akciónk eredménye az a nagyon sok megajándékozott fiatal, akik egy-egy Bibliát kaptak. Számuk megközelíti a kétezret.

2011. decemberi hírlevelünkben meghirdettük, hogy a Bibliatársulat csatlakozik a Református Egyház Egyetemes Konventjének kezdeményezéséhez: új fordítású bibliákat adunk minden kárpát-medencei református gimnázium kilencedik évfolyamot kezdő tanulójának. Az adománygyűjtő akcióban 1256 Bibliát osztottunk ki a kunhegyesi országos református tanévnyitón. A Bibliatársulat az eredetileg református kezdeményezést úgy szélesítette ki, hogy bibliákat kaphattak az evangélikus (364 példány), a metodista és az unitárius egyházak kilencedikes gimnazistái is. Nem alaptalan azt remélni, hogy az akciónak meghatározó hitbeli és bibliaismereti hozadéka is lesz.

Ezzel kapcsolatos események:

2012. szeptember 1. 10:00  –  Országos Református Tanévnyitó, Kunhegyes
2012. október  –  átadó magyar órák keretében Szolnokon, Metodista esemény

Evangélikus iskolák (idén átvett intézmények):

Budapest: Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola
Október 8. Kiskőrös :  Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola – ahol a Bibliatársulat Bibliakiállítását is bemutatják
Október vége a Reformáció ünnepéhez kötődően: Mezőberény, Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium
Nyíregyháza: Evangélikus Roma Szakkollégium
Szarvas: Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

A fényképek a kiskőrösi „Tamás misével” záruló első gimnáziumi csendesnapon készültek. Az eseményen, amelyet az iskolalelkész, Farkas Sándor szervezett, Gáncs Péter püspök is részt vett.

A fényképek más fotókkal együtt itt is megtekinthetők.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157631775983150 ” type=”galery”]