2018.11.12.

VIII. BIBLIAISMERETI VERSENY

FELADVÁNYOK

5. hét

Középszint:

Haladó:

A megoldásokat november 18. (vasárnap) éjfélig várjuk. A sorsolás eredményéről és a nyereményekről e-mailben fogunk értesíteni.

4. hét

Középszint:

Haladó:

3. hét

Középszint:

Haladó:

2. hét

Középszint:

Haladó:

1. hét

Középszint:

Haladó:

KERESZTREJTVÉNYEK

Középszint: jpg | pdf | doc
Haladó szint: jpg | pdf | doc

MI LESZ A TEENDŐD?

  1. Olvasd le a QR-kódot.
  2. Nézd meg a linken található infót és a kérdésünket.
  3. Keresd meg a fejezetet a Bibliában.
  4. A fejezeten belül keresd meg az igeverset, majd a szót.
  5. A szót írd be a keresztrejtvénybe.
  6. Küldd be a megfejtést: egy 5 betűs bibliai helységnevet.
  7. Várd örömmel értesítésünket
1. Olvasd le a QR-kódot.

A QR-kódot a játék során mindig hétfőn tesszük közzé a honlapunkon (http://bibliatarsulat.hu/jatek), és elküldjük minden versenyzőnek e-mailben is. Az első október 15-én lesz elérhető. Okostelefonoddal olvasd le a kódot.

2. Nézd meg a linken található infót és a kérdésünket.

A QR-kóddal együtt kapsz egy linket. Kattints a linkre, és nézd meg az ott található képet. A kóddal együtt kapsz tőlünk egy, a linken található információval összefüggő kérdést is.

3. Keresd meg a fejezetet a Bibliában.

A feltett kérdésünkre mindig a Biblia egy adott fejezete lesz a válasz (pl. János evangéliuma 3. fejezet). Először mindig egy fejezetet kell tehát megtalálnod. A fejezetet megkeresheted a Bibliában (Revideált új fordítás, RÚF 2014). Fontos: a játékban kizárólag ezt a fordítást használd, mert más fordításban nem biztos, hogy el tudsz jutni a megfejtéshez! A kereséshez használhatod a http://abibliamindenkie.hu/ oldalt, a http://szentiras.hu/kereses/search?textToSearch=&book=all&translation=6&grouping=chapter vagy a http://bibliatarsulat.hu/ honlap jobb oldalán lent található Keresés a Bibliában… mezőt.

4. A fejezeten belül keresd meg az igeverset, majd a szót.

A kóddal együtt kapsz egy rövid útbaigazítást is, hogy a már megtalált fejezeten belül pontosan melyik igevers melyik szavát kell felkutatnod. Például ha azt adjuk meg, hogy „16. vers 6. szó”, akkor a példánknál maradva, János evangéliumának 3. fejezetén belül keresd meg a 16. verset (Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta…). Majd ezen a versen belül keresd meg a 6. szót (világot). Ezzel meg is kaptad az adott hét megfejtését. Fontos: ahogy a példánkból is látod, a névelők (a/az) is teljes értékű szónak számítanak. Ezenkívül a kötőjellel írt szavakat is vedd egy szónak.

5. A szót írd be a keresztrejtvénybe.

A játék indulásakor mindenkinek elküldünk majd egy keresztrejtvényt is. A keresztrejtvénybe minden héten írd be azt a szót, amelyhez eljutottál. Így egyúttal ellenőrizheted is, hogy helyes-e a heti megfejtésed: illik-e a szó a keresztrejtvény adott sorába. A játék 5 hetében tehát majd összesen 5 szót kell kapnod. Ezeket írd be egymás alá a keresztrejtvénybe.

6. Küldd be a megfejtést: egy 5 betűs bibliai helységnevet.

Ha a játéknak minden hetében megtaláltad a helyes megfejtéseket, és ezeket beillesztetted a keresztrejtvénybe, akkor olvasd össze annak függőleges fősorában található betűket. Egy 5 betűs bibliai helységnevet kell majd kapnod. (Ha biztosra akarsz menni, azt javasoljuk, hogy a fenti keresők valamelyikében ellenőrizd a megfejtésedet.) Végül csak ezt a szót küldd be nekünk e-mailben 2018. november 18-án vasárnap éjfélig.

7. Várd örömmel értesítésünket

A helyes megfejtést beküldők között sorsolással döntjük majd el, hogy ki nyer ajándékot. A sorsolás eredményéről mindenkit értesíteni fogunk.

 

Ha kérdésed van, írj bátran e-mail címünkre (info@bibliatarsulat.hu).

 


VERSENYKIÍRÁS

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat és egyetemistákat is szeretettel várunk. A játék öt héten keresztül tart majd, és középpontjában bibliai családok lesznek.
A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

JELENTKEZÉS

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolai és egyetemi hallgató jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon elérhető űrlap kitöltésével. A jelentkezők a regisztrációnál két szint közül választhatnak majd (1. középiskolások, vagy 2. főiskolások, egyetemisták). Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezés határideje 2018. október 14. (vasárnap) éjfél.

A JÁTÉK MENETE

A verseny öt héten keresztül tart, és az első kérdéseket 2018. október 15-én tesszük közzé. A résztvevők minden hétfőn kapnak majd e-mailben egy-egy QR kódot, amelyet okostelefonnal leolvashatnak. A kód egy internetes címre mutat. Ezen a címen egy képet fognak találni, ill. egy kérdést, amely alapján elindulhat az adott héten megkeresendő bibliai fejezet felkutatása. A versenyzőknek a megtalált fejezeten belül pedig egy bizonyos vershez, azon belül egy pontosan meghatározott szóhoz kell majd eljutniuk.
Az öt helyes megfejtést egy megadott keresztrejtvénybe kell beírni. Bibliaismereti játékunk végső megfejtését a keresztrejtvény függőleges fősora tartalmazza majd. A játék végén mindössze ezt az ötbetűs szót (egy bibliai helységnevet) kell majd beküldeni az info@bibliatarsulat.hu címre 2018. november 18-án (vasárnap) éjfélig.

DÍJAK ÉS EREDMÉNYHIRDETÉS

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat és koncertjegyeket sorsolunk ki.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2018. december 1-jén, szombaton kerül majd sor a Bibliamúzeumban, Budapesten.

Minden jelentkezőt sok szeretettel várunk!
A szervezők