2017.02.21.

Bibliaismereti játék

A 2016. őszi bibliaismereti játékunk nyertesei:

Középszint
1. díj: 20.000 Ft értékű Jegymester ajándékkártya: Immánuel csoport – Demeter Adél Hajnalka (Baczkamadarasi Kis Gergely RK)
2. díj: 15.000 Ft értékű könyvcsomag (kalvinkiado.hu) : Sárosi Fanni (KRE)
3. díj: 10.000 Ft értékű könyvcsomag (kalvinkiado.hu) : Nagy Enikő (Marosvásárhely)

Haladó szint
1. díj: 20.000 Ft értékű Jegymester ajándékkártya: Tóth Cseperke (PRTA)
2. díj: 15.000 Ft értékű könyvcsomag (kalvinkiado.hu) : Lengyel Dávid (LJG, Miskolc)
3. díj: 10.000 Ft értékű könyvcsomag (kalvinkiado.hu) : Szent Anna csoport – Haász Rebeka Anna (Pécs)

Gratulálunk!

A díjak ünnepélyes átadására november 27-én kerül sor a budapesti Kálvin téri református templomban 18 órakor kezdődő ökumenikus istentisztelet keretében.

A középszintű feladatsor megfejtése ELÍFELET (lásd: 2Sám 5,16), a haladó szint megfejtése AHÍTÓFEL (lásd: 2Sám 16,23). A kitöltött keresztrejtvények lentebb láthatók.

A MEGOLDÁSOK
Középszint:
megfejtes-kozepfok
Haladó szint:
megfejtes-halado

Kattintásra nagyobb kép nyílik!


A VERSENYRŐL

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét. A korábbiaktól eltérően azonban ez alkalommal nemcsak középiskolásokat, hanem főiskolásokat és egyetemistákat is szeretettel várunk, és újdonság lesz még az is, hogy a fiatalok a regisztrációnál két (közép és haladó) szint közül választhatnak majd.

A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

JELENTKEZÉS
A jelentkezés feltételei:

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolai és egyetemi hallgató jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül. A középiskolások, főiskolások és egyetemisták választhatnak, hogy melyik szintre regisztrálnak. A teológus és hittanoktató hallgatók jelentkezését kizárólag a haladó szintre várjuk.

A jelentkezés módja és határideje:

A jelentkezés határideje 2016. szeptember 25. vasárnap éjfél. Egyéni versenyzők és (ideálisan legfeljebb 3 fős) csapatok jelentkezését is várjuk.

A JÁTÉK MENETE

A verseny 2016. szeptember 26. és november 20. között, nyolc héten keresztül zajlik. A résztvevők minden hétfőn kapnak majd e-mailben egy-egy QR kódot, amelyet okostelefonnal leolvashatnak. A kód egy internetes címre mutat. Ezen a címen egy képet, verset, zeneművet vagy éppen filmrészletet fognak találni, ill. egy kérdést, amely alapján elindulhat az adott héten megkeresendő bibliai fejezet felkutatása. A versenyzőknek a megtalált fejezeten belül pedig egy bizonyos vershez, azon belül egy pontosan meghatározott szóhoz kell majd eljutniuk. Kattints ide a részletes játékismertetőhöz!

Bibliaismereti játékunk megfejtését a fiatalok végül úgy kaphatják meg, hogy a nyolc forduló helyes megfejtéseit beillesztik egy keresztrejtvénybe, amelynek függőleges fősora egy nyolcbetűs bibliai nevet ad. Ezt a nevet kell majd beküldeniük 2016. november 20-án, vasárnap éjfélig.

DÍJAK ÉS EREDMÉNYHIRDETÉS

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat, koncertjegyeket és más értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2016. november 27-én, Advent első vasárnapján ökumenikus istentisztelet keretében kerül majd sor Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Minden jelentkezőt sok szeretettel várunk!
A szervezők