2017.11.21.

Bibliaismereti játék

A negyedik heti feladványok

I. kategória (bibliai történet): Jézus megmossa tanítványai lábát (Jn 13,1–17)
II. kategória (bibliai személy): Zakariás (Lk 1,5–24; 1,57–79)

A megoldások beküldési határideje: 2017. november 19. (vasárnap) éjfél.

A feladat az 1. kategóriában a meghatározott történet összefoglalása; a 2. kategóriában pedig a bibliai személy jellemzése, személyiségének, élettörténetének leírása a megadott igeszakasz(ok) alapján.

A feladványok mindkét csoport számára (középiskolás ill. főiskolás/egyetemista) ugyanazok, de a két csoportot külön-külön fogjuk értékelni.

Online Biblia: abibliamindenkie.hu

A harmadik heti feladványok

I. kategória (bibliai történet): Példázat a talentumokról (Mt 25,14–30)
II. kategória (bibliai személy): Ráháb (Józsué könyve 2. és 6. fejezet)

A megoldások beküldési határideje: 2017. november 12. vasárnap éjfél.

A második heti feladványok

I. kategória (bibliai történet): Nebukadneccar álma és megaláztatása (Dán 4,1–34)
II. kategória (bibliai személy): Nikodémus (Jn 3,1–21; 7,37–53; 19,38–42)

A megoldások beküldési határideje: 2017. november 5. vasárnap éjfél.

Az első heti feladványok

I. kategória (bibliai történet): Jákób álma és fogadalma (1Móz 28,10–22)
II. kategória (bibliai személy): Lázár, a koldus (Lk 16,19–31)

A megoldások beküldési határideje: 2017. október 29. vasárnap éjfél.


VERSENYKIÍRÁS

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat és egyetemistákat is szeretettel várunk.

Minden héten két kategóriában adunk meg egy-egy feladványt: egy bibliai történet (I. kategória) címét és egy bibliai szereplő (II. kategória) nevét. A feladat a megadott történet összefoglalása ill. a meghatározott bibliai személy jellemzése mindössze hat szóba tömörítve.

A verseny alapötletét egy Ernest Hemingwayhez kapcsolódó anekdota adta. E szerint Hemingway egy alkalommal fogadást kötött, hogy akár hat szóban is el tud mondani egy drámai történetet. Így született egy papírszalvétára vetve a „For sale: baby shoes. Never worn.”, azaz „Kisbaba cipő eladó. Még nem hordták.” Lássunk most néhány bibliai példát: „A legerősebb voltam, de találkoztam Delilával” vagy: „Ketten mentünk Emmausba, felismertük, Ő az”. A hat szóba tehát a mondat minden eleme, így a névelő is beletartozik. Fő szempont a lényeglátás, kreativitás, szemléletesség, és lehetőség szerint a humor. A korábbi, hasonló játékunk legjobb megoldásaiért kattints ide.

A VERSENY MENETE: A verseny 4 héten keresztül tart majd. Az első feladványsort 2017. október 24-én tesszük közzé. A feladványokat keddenként tesszük majd fel honlapunkra, és e-mailben is elküldjük. A versenyzőknek körülbelül egy hét áll rendelkezésükre, hogy a meghatározott bibliai részeket átolvassák (pl. az abibliamindenkie.hu honlapon), elkészítsék hatszavas megoldásaikat, és beküldjék az info@bibliatarsulat.hu címre minden héten vasárnap éjfélig. A határidőre beérkező mondatokat egy bizottság értékeli majd, és a legjobbnak ítélt megoldásokat közzétesszük.

DÍJAK: A legmagasabb pontszámot elérő versenyzők koncertjegyeket vagy könyvcsomagokat kapnak majd 20-15- 10 ezer forint értékben.

A DÍJÁTADÁS 2017. december 3-án, advent első vasárnapján lesz Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Mindenkit sok szeretettel várunk!
A szervezők