2021.01.24.

Üdvözöljük a Magyar Bibliatársulat honlapján!

MBTA_Logo A Magyar Bibliatársulat Alapítványt a magyarországi protestáns és ortodox egyházak hozták létre a magyar nyelvű Biblia ügyének szolgálatára. Ez az egyszerűen megfogalmazható cél sok területet foglal magába: a Biblia szövegének gondozását, fordítását és kiadását, a Biblia terjesztését határainkon belül és kívül egyaránt, valamint a Biblia megértését segítő irodalom kiadását is. A Bibliatársulat egyúttal része a Bibliatársulatok Világszövetségének (United Bible Societies), amely a különböző nemzeti Bibliatársulatok munkáit koordinálja.

Tovább »

Közös Bibliaolvasás az Isteni Ige vasárnapján

Szeretettel ajánljuk katolikus testvéreink kezdeményezését, egy felekezeteken és határokon átívelő közös bibliaolvasást a Ferenc pápa által meghirdetett Isteni Ige vasárnapján, 2021. január 24-én, 15 órakor.

A programban megszólal Dr. Bábel Balázs kalocsai érsek, Dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, Večerin Slavko szabadkai püspök, Dr. Balog Zoltán dunamelléki református püspök, Dr. Martos Levente Balázs, a Pápai Biblikus Bizottság tagja, Dr. Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára, Akyama Manabu, a Tsukuba Egyetem (Japán) professzora, valamint a Pápai Magyar Intézet teológusai.

A Zoom-on közvetített műsorhoz nézőként és hallgatóként kb. 1000 fő csatlakozhat az interneten. A részvételhez regisztrációhoz kötött, amelyhez egy e-mailcímet kell küldeni a technikai stábnak a pandibalazs@regio10.hu címre legkésőbb január 24. de. 10-ig.

A programról bővebb tájékoztatást ad Zólyomi Norbert média apostol (znorbert70@gmail.com) és Dr. Benyik György plébános (benyik.gyorgy@gmail.com).

A felhívás teljes terjedelmében itt olvasható.

Decemberi hírlevelünk

MBTA_hirlevel_dec

A tartalomból:

 • Új kiadványaink
 • Köszöntés az Olvasónak
 • In memoriam Tarr Kálmán
 • Könyvcsomagokkal a gyülekezeti gyermekmunkáért
 • Évfordulók Szent Jeromos körül
 • Előző adománygyűjtő akciónkról
 • Új adománygyűjtő akciónk meghirdetése
 • Bibliahírek a nagyvilágból
 

Imafelhívás a koronavírus kapcsán

„Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” (Mt 14,27)

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége a koronavírus kapcsán imafelhívásra buzdítja a tagegyházak híveit: Jézus jelenléte arra biztat bennünket, hogy ne féljünk, Őt hívjuk segítségül.

 • Imádkozzunk az orvosok és ápolók szolgálatáért; felelős vezetőinkért, hogy felülről kapjanak erőt és bölcsességet minden döntésükben.
 • Imádkozzunk népünk fegyelmezettségéért, hogy elfogadják és betartsák a hatóságok rendelkezéseit.
 • Imádkozzunk Európáért, az egész világért és a megbetegedettekért.

Jézus mondja: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!”

Őszinte tisztelettel:

Dr. Fischl Vilmos
főtitkár

Ószövetségi Szómutató Szótár borító

Babits Antal: Ószövetségi Szómutató Szótár

A Szómutató Szótár legnagyobb erőssége, hogy a héberül nem tudóknak is felkínálja a Biblia eredeti nyelvű tanulmányozását. A szótár bármelyik Bibliafordításhoz használható, mivel az eredeti héber szöveg alapján készült.

SZERZŐI JOGI VÉDELEM ÉS OLTALOM

A kiadvány adatai és programja szerzői jogi védelem és oltalom alatt áll, amely szellemi tulajdon, ezért mindenfajta másolás, letöltés, sokszorosítás vagy terjesztés bűncselekmény, amelynek erkölcsi, jogi és anyagi vonzata van! Kivételt képez a „másolás” menüpontban található lehetőség, amely adott esetben az igehelyek, bibliai idézetek másolását engedélyezi az egyes szavaknál.

A szoftver ingyenes használatot és keresési lehetőséget biztosít a Bibliában a Magyar Bibliatársulat honlapján online elérhetőséggel, de az ingyenesség nem terjed ki az engedély nélküli letöltésre, bármilyen további felhasználásra, sokszorosításra, vagy kereskedelmi célú terjesztésre.

A szerzői jogokat © Babits Antal és jogörökösei, valamint a © Logos Kiadó birtokolja.
Budapest, 2020. 09. 13.
Babits Antal kiadóvezető, szerkesztő, Logos Kiadó

http://bibliatanulmanyozas.bibliatarsulat.hu/oszovetsegiszomutato

Jelnyelvi Biblia

Örömmel adunk hírt arról, hogy megjelent Márk evangéliumának jelnyelvi fordítása a siketek és nagyothallók számára. Az elkészült fordítás mindenki számára megtekinthető a Baptista egyház honlapján, az alábbi linken:

http://baptistamedia.hu/jelnyelvi-biblia/#/

Az oldal megtekintéséhez ingyenes regisztráció szükséges.

Philadelphiai ígéret