2023.11.29.

Ukrán nyelvű Biblia

Az ukrajnai konfliktus miatt nemcsak itthon, hanem a környező országokban is nagy igény mutatkozik az ukrán nyelvű Bibliára.

Bár az Ukrán Bibliatársulat továbbra is működik, de az orosz invázió miatt helyzetük ellehetetlenedett, ezért az Ukrajnával szomszédos országok bibliatársulatai összefogtak, hogy ezt a hiányt közösen pótolják. Korábban ugyan már megjelentettünk egy kétnyelvű Újszövetséget az Ukrán Bibliatársulattal közösen, de mivel ez mára szinte teljesen elfogyott, jelenleg az alábbi, könnyen ajándékozható, a menekültek számára díjtalanul biztosított kiadványokat ajánljuk:

Ukrán-magyar János evangéliuma

Ez az ukrán-magyar nyelvű, füzetformátumú kiadvány János evangéliuma mellett egy olyan QR-kóddal ellátott kártyát is tartalmaz, amelyet leolvasva egy applikáción keresztül elérhető a teljes ukrán nyelvű Biblia.

Ukrán Újszövetség

A teljes Újszövetség ukrán nyelven, füzetformátumban.

„Segítség a bajban” és „Vigasztaló szavak” ukrán nyelvű bibliai szövegválogatások

Ez a két ukrán nyelvű füzet vigasztaló, bátorító szentírási igéket tartalmaz a nehéz helyzetben, sorscsapásban, háborúban szenvedők számára összeválogatva. Az előbbi közel 70 oldalas, a bibliai igék mellett a traumát feldolgozni segítő kérdéseket, feladatokat is tartalmaz. Az utóbbi kisebb, 30 oldalas füzet.

Gyermekbiblia

Megjelent egy bibliai történeteket tartalmazó, gyermekeknek szóló, illusztrált kiadvány is, ukrán nyelven. Mivel sokan érkeznek kisgyermekkel, ezért az ukrán nyelvű gyermekbiblia mellett szeretettel ajánljuk angol és magyar nyelvű kiadványainkat is, amelyek segítséget jelenthetnek azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei fel tudják olvasni a történeteket.

Ezek a kiadványok nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, kifejezetten karitatív céllal, ingyen adjuk azok számára, akik segítik, befogadják menekült testvéreinket.

Kérjük, hogy akik szeretnének igényelni valamelyik kiadványunkból, írásban jelezzék az info@bibliatarsulat.hu e-mail-címen. A Bibliajárat Facebook-oldalunkon a bibliamisszió ukrán helyzetével kapcsolatos napi hírek is olvashatók.