2023.12.06.

A Bibliát ünnepli a könyvtár

A „Könyves hónap” eseménysorozattal az új könyvtár fennállásának öt éves évfordulóját ünnepelte Nagykáta város lakossága 2012. október 26.-án. Ennek záróeseménye volt a helyi Református templomban megrendezett ünnepség, amelyen több énekkar is szerepelt, és a Magyar Bibliatársulat munkatársa tartott előadást két részben a „Könyvek könyvéről”. Makay László református lelkipásztor nyitotta meg az eseményt, és köszöntő szavai után Urbán Erzsébet igazgatóasszony üdvözlő szavait hallhatták a jelenlévők. A Váci Mihály Katolikus Általános Iskola harmincöt fős kiskórusa énekeket és verset adott elő.

Fellépésük után Burján Tamás, a Magyar Bibliatársulat munkáját mutatta be. Előadásában a Bibliával kapcsolatos népszerű kérdéseket fogalmazott meg, és adott választ rájuk. Az előadás első részét a városi kórus hat énekből álló műsora követte. Több zsoltárfeldolgozás is szerepelt számaik között, a közismert „református” zsoltár, a kilencvenedik is: „Tebenned bíztunk eleitől fogva…”

A Bibliatársulat munkatársa előadásának második részében a korábban feltett kérdések megválaszolását folytatta, és a Szentírás tekintélyét, Istentől való ihletettségét emelte ki. Ismeretterjesztő előadásában utalt a reformáció hónapjára és a Szentírás és a reformáció kapcsolatára.

Az ünnepséget a Cantate Domino Ifjúsági Ének és Zenekar szívonalas előadása zárta.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157631879906030  ” type=”galery”]