2023.12.06.

Nagybetűs Károli Bibliát olvashatnak a Református szeretetotthonokban lakók

Berekfürdőn tartotta a MRE Szeretetszolgálata 2012. november 26-án és 27-én kétnapos országos konferenciáját. A jelenlévők között ott voltak a bentlakásos idősgondozásban résztvevő intézmények vezetői és munkatársai is.

A nagyon sok hasznos tájékoztató mellett az első nap programjában a Bibliatársulat is helyet kapott. A nyár eleje óta szervezett bibliaátadóra került most sor a Bibliatársulat „Nagybetűs Károli Bibliákat az idősotthonokba” elnevezésű akciójának keretén belül. A Berekfürdőre leszállított kettőszáz példány Nagybetűs Károli Biblia talált itt gazdára. Az adott intézményben gondozottak száma szerint kerültek a Biblia példányai arányosan szétosztásra. Ennek a kiosztásnak a beharangozója volt a Schweitzer Albert Szeretetotthonban rendezett átadó esemény még október 10-én, ahol az intézet igazgatója, Beszterczey András fogadta az ajándék Bibliákat.

Burján Tamás, a Bibliatársulat munkatársa a helyszínen, még a hivatalos tájékoztató előtt megkezdhette a Bibliák kiosztását, mert annyian érdeklődtek a Szentírás igen impozáns, kihelyezett példányaival kapcsolatban. Örömmel és hálásan fogadták az intézményvezetők ezeket a Szentírásokat. Következő feladatuk annak megszervezése, hogy minél egyszerűbb lehessen kikölcsönözni. Számtalan jó beszélgetés született a kiosztás során, amely majd két napot vett igénybe. A Bibliák legtöbbjét még a helyszínen elvitték, ill. vállalták mások az elvitelt azok számára, akik nem voltak jelen. A Szeretetszolgálat pedig a fennmaradó néhány példány soráról gondoskodik, hogy minden idősotthonban legyen ebből a Szentírásból.

A bibliaosztásról a Bibliatársulat munkatársa elmondta: „Az együttműködés igen aktív volt, hiszen érthetően senki nem akart lemaradni. Amikor az első nap végén egy teljesen megpakolt asztalt és egy listát hagytunk hátra, egy órán belül minden kirakott Biblia elfogyott. Legnagyobb haszna ennek a kezdeményezésnek mégis abban látszik, ahogyan az idősekkel foglalkozó munkatársak is jelezték; mennyire hasznos lesz ez azoknak, akik más bibliakiadásokat már nem tudnak elolvasni.”

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157632432554332  ” type=”galery”]