2023.12.06.

Könyvtár – Kórház

Jászberényben mutatják be 2013 február 1. és 14. között a Bibliatársulat vándor kórházkiállítását. (A kiállításról bővebben olvashatnak korábbi hírlevelünkben is, a 11. oldalon.) Két hétig a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban orvosok és betegek egyaránt láthatták a kiállítás tablóit és olvashatták annak elgondolkodtató és bátorító üzenetét.

A könyvtári kiállítás megnyitója február 1-én volt, Nagy Nikolett könyvtárvezető a megjelent vendégekkel együtt üdvözölte Jászberény város református lelkipásztorát, Szabó J. Róbertet, a kórház főigazgató orvosát, Dr. Csiki Zoltánt, és a Bibliatársulat munkatársát is.

A rövid megnyitó beszédekben a könyvtárvezető arról tett említést, hogy egy amerikai felmérés szerint már tinédzserkorban nagyon sok stresszel kell megküzdeniük a mai fiataloknak. Szintén említette, hogy vannak olyan kísérletek, amikor a felírt orvosság mellé egy-egy könyv címe is felkerül „könyvet receptre” alapon, és a gyógyulásban segítségül hívják a beteg ember számára hasznos olvasnivalókat.

Így gondoljuk mi is, hogy a Biblia minden beteg ember számára nemcsak hasznos, de az egyetlen igazi reményt felmutató könyv, akár sor kerül a gyógyulásra, akár nem. Szabó Róbert lelkipásztor úr a testi betegségek mögött meghúzódó lelki betegség ma már egyértelműen igazolt kapcsolatára utalt. Dr. Csiki Zoltán kórházvezető főigazgató a gyakorló orvos szemszögéből beszélt a gyógyításról és ennek a kiállításnak a hasznosságáról.

A megnyitóra összegyűlt több mint harminc vendéget a könyvtár forró teával várta és jó beszélgetéseket is elindulhattak a tablók üzeneteinek olvasása közben.

MBTA
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157632698290077 ” type=”galery”]

Az eseményről készült beszámoló

Még több fénykép