2023.12.06.

Bibliaismereti verseny középiskolásoknak

QRA Magyar Bibliatársulat rendhagyó bibliaismereti versenyt hirdet meg középiskolások számára. A verseny célja a Biblia alaposabb megismerése, mindazonáltal ez nem egészen hagyományos módon történik.

A fiatalok egy ún. QR-kód segítségével tudnak belépni a játékba. A kód egy internetes címre mutat. Ezen a címen egy képet, zeneművet vagy éppen filmrészletet fognak találni, ill. egy kérdést, amely alapján elindulhat a keresés. A versenyzőknek el kell jutniuk egy pontosan meghatározott szóig a Biblia szövegben, amelyet aztán egy keresztrejtvénybe illesztve jutnak el a végső megoldásig. Talán kissé komplikáltnak hangzik mindez, de ha az első feladványt megoldotta az ember, utána már csak a leleményességén múlik, hogy milyen gyorsan fejti meg a többit.

A verseny 9 héten keresztül zajlik majd, és az első feladványt a sikeresen regisztrálók 2015. március első hetében kapják meg mailben. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2015. május 25-én kerül sor a Kálvin téri református templomban, a pünkösdi nyilvános bibliaolvasás keretében. A versenyre február 9-től lehet jelentkezni a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon, vagy a fenti képre kattintva.

A verseny több fordulóból áll. A résztvevők hetente kapnak emailen egy-egy QR kódot, amit okostelefonnal leolvasva eljuthatnak egy keresett kifejezésig a www.abibliamindenkie.hu oldalon elérhető revideált újfordítású Biblia szövegét használva. A fordulónként meghatározott kifejezéseket kell az utolsó héten beilleszteni egy keresztrejtvénybe, amelynek függőleges fősora lesz a játék megfejtése. A QR kódok a következő információkat tartalmazhatják: egy képet, zenét, filmrészletet, amelynek alapján a versenyzőknek ki kell keresniük a megfelelő bibliai történetet. Ezen a történeten belül kell megtalálni egy bizonyos verset, azon belül pedig egy konkrét szót, azt, amelyik a keresztrejtvénybe illik.

A versenyre minden középiskolás jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül és nem csupán egyénenként lehet versenyezni, hanem ifjúsági csoportok közösen is indulhatnak a versenyen. Itt egyetlen egy megkötés van, a csapat nem lehet több 6-8 főnél. Minden a versenyen elinduló csapat, vagy egyéni versenyző egy revideált újfordítású Bibliát kap ajándékba. Ezen kívül a versenyre helyes megfejtést beküldők között Csillagpont belépőket, ajándékutalványokat, hangversenybelépőket és DVD csomagot sorsolunk ki.

Minden vállalkozó kedvű fiatalt várunk!