2022.10.04.

Pünkösdi bibliaolvasás a Kálvin téren!

„halljátok… az igéket”

bibliaolvasas 20152015-ben immáron 6. alkalommal kerül sor az ökumenikus bibliaolvasásra Budapesten. A rendezvény alapgondolata: a pünkösd csodájára emlékezve valóságosan kivinni a Szentírás szavait az utcán járó emberek közé.

A rendezvényt a Magyar Bibliatársulat Alapítvány, a Református Közéleti és Kulturális Központ, a Kálvin Kiadó és a Luther Kiadó közösen szervezik.

A Bibliát középiskolások, egyetemisták, támogatóink és érdeklődők olvassák fel, a pünkösdi események leírásához híven, akár több nyelven is.

A rendezvény időpontja:
2015. május 25. pünkösdhétfő, 14:00-17:30

A rendezvény helyszíne:
a Kálvin téri református templom lépcsője

A programot 17:30-tól orgonakoncert és 18:00 órától ökumenikus istentisztelet zárja.

Pünkösd a Szentlélek kitöltésének az ünnepe a keresztyén egyházakban. Ennek az eseménynek köszönhető az egyház léte, a hit maga. Mégis úgy tűnik, ez az ünnep nem kapja meg az őt megillető figyelmet. Rendezvényünkkel szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy a Lélek ma is képes megszólítani, akit csak akar, és amikor csak akarja – akár az utcán séta közben, vagy éppen egy kávézóban ücsörögve.

Ehhez nem kell más, csupán olvasni vagy éppen felolvasni Isten igéjét. A Biblia korában e két tevékenység egyet jelentett. Éppen ezért szeretettel várunk mindenkit (fel)olvasni és hallgatni, beszélgetni és örülni Pünkösd ajándékának.

Mindenki részvételére számítunk, akinek fontos, hogy a Bibliát minél többen olvassák, és tanuljanak Isten igéjéből.

Kérjük, részvételi szándékát a gondocz.miklos@bibliatarsulat.hu e-mail címen jelezze.

 

MBTA