2023.12.06.

Kihelyezett ülést tartott a Magyar Bibliatársulat Alapítvány kuratóriuma

Rendhagyó „kihelyezett” kuratóriumi ülést tartott 2018. szeptember 19-én a Magyar Bibliatársulat Monorierdő épülő református templomában. A már elkészült gyülekezeti terembe nemcsak a szavazati joggal rendelkező kuratóriumi tagok kaptak meghívást, hanem jelen voltak a környező települések protestáns felekezeteinek lelkipásztorai, hitoktatói, egyházi szociális munkásai és érdeklődő gyülekezeti tagjai is. A házigazda Lénárt Tibor református lelkipásztor nyitó áhítattal szolgált, majd az ezt követő fórumbeszélgetést Bódis László baptista lelkipásztor moderálta.

A kihelyezett ülés célja az volt, hogy a Bibliatársulat kurátorai tapasztalatokat szerezzenek a bibliaterjesztés aktuális helyzetéről, a Szentírást használó közösségek igényeiről és ötleteiről. Dr. Pecsuk Ottó főtitkár beszámolt a hallgatóságnak a MBTA munkájáról, jelenlegi akcióiról, D. Szebik Imre elnök pedig a Biblia hívő és laikus közösségekhez történő eljuttatásának távlatairól beszélt. Az ezt követő élénk vitában számos értékes ötlet, javaslat és bizonyságtétel hangzott el a Biblia üzenetének közösségi és személyes hatásáról.

Az alkalom folytatásaként a részvevők meglátogatták a Bódis László lelkipásztor által fenntartott Habán alkotóházat. A ház jelenleg is helyet ad Zsombori Árpád szobrászművész bibliai ihletésű alkotásainak, valamint a település gyermekeit is várja nyári képzőművészeti alkotóházként. A közös ebédet követően került sor a nyilvános kuratóriumi ülésre, ahol a döntések születtek a MBTA 2019-ben esedékes 70 éves jubileumával kapcsolatban, valamint a humanitárius katasztrófa közepette szolgáló venezuelai bibliatársulat megsegítéséről.

(forrás: evangelikus.hu)