2023.12.06.

Új adománygyűjtő akciónk: teremtésvédelmi kiállítás az iskolákban

AFP PHOTO DDP/ROLAND MAGUNIA GERMANY OUT

A bibliatársulatok egmondi világgyűlésén ez év októberében az egyik legfontosabb témaként jelölték meg a küldöttek a teremtésvédelem ügyét. Az egyik előadó úgy fogalmazott, hogy sok missziói prioritása lehet a bibliamissziónak, de ha a felnövekvő nemzedékek értékrendjében teremtett világunk megőrzése és gondozása nem tölt majd be kiemelt szerepet, akkor minden más prioritásunkat elfelejthetjük, hiszen a civilizációnk megmaradása a tét.

A teremtésvédelem teológiai jelszavai: cselekedj helyesen és úgy szolgáld az egyházadat a teremtésvédelem területén. A klímavédelem a bibliai igazságosság fogalmának egyik megnyilvánulása. Egy a bibliamisszióval foglalkozó szervezetnek a jóhíre és a felelősségteljes szolgálat érdekében is oda kell figyelnie arra, hogy a tevékenysége miként hat a környezetre. Az egyháznak és benne főleg a fiataloknak szükségük van olyan jól átgondolt bibliai anyagokra, amelyek feltárják a klímavédelem bibliai alapjait.

Ennek érdekében szeretnénk létrehozni a Portugál Bibliatársulattal közösen egy teremtésvédelmi kiállítást, amelynek tablóit általános és középiskolákban mutathatnánk be a 2024-es év során. Ennek létrehozásához kérjük támogatóink segítségét.

Ha Ön is támogatni szeretné ezt a projektet, kérjük a hírlevelünkhöz mellékelt postai átutalási csekken vagy banki átutalással küldje el adományát a Magyar Bibliatársulat Alapítványnak. Ossza meg a támogatási lehetőséget hírét rokonaival, barátaival vagy a gyülekezeti tagokkal! Kérésre, a levelezési cím ismeretében tudunk még hírlevelet küldeni. Ha munkánkkal vagy az új adománygyűjtő akciónkkal kapcsolatban kérése vagy kérdése van, jelezheti e-mailben (info@bibliatarsulat.hu), vagy telefonon is a (06 1) 209 3033-as számon.

Magyar Bibliatársulat Alapítvány

1113 Budapest, Bocskai út 35.

Adószámunk: 19700739-2-43

Számlaszámunk: 11714006-20267306