2022.12.04.

Anyagi támogatás

Korábban a Magyar Bibliatársulat bibliakiadási munkáját a Bibliatársulatok Világszövetsége is támogatta, viszont a ’90-es évek közepe óta munkánk anyagi fedezetét kizárólag a tagegyházaink és az egyéni támogatóink által felajánlott adományok jelentik. Az egyéni támogatóinktól érkezett felajánlásokból évente két alkalommal egy-egy nagyobb mennyiségű Bibliával támogatjuk az egyházainkban folyó missziói munkaágakat. Ezekről az akciókról körleveleinkből és a hozzájuk kapcsolódó „Bibliánk” című hírlevélből értesülhetnek. Egyéni támogatóink természetesen a Bibliatársulat működéséhez is hozzájárulhatnak. Hírleveleink archívumát itt tekintheti meg.

Aktuális adománygyűjtő akciónk:
A dramatizált hangzó Biblia támogatása

A világjárvány miatti karanténhelyzet számos területen drámai változásokat hozott az emberek életébe. A színészek szakmai élete, a hivatása és a kenyérkeresete is egyik napról a másikra kérdésessé vált. Ebben az időszakban merült fel keresztyén színészek, szinkronszínészek között az az ötlet, hogy a régi rádiójátékok mintájára feldolgozzanak bibliai történeteket, egész könyveket, sőt lehetőség szerint az egész Bibliát. Az első felhívásra mintegy ötven színművész jelentkezett, és meg is kezdődtek a próbafelvételek a Golgota Rádió és a Mikroszinkron stúdiójában. A kezdeményezés ötletgazdái, Arany Tamás és Zámbori Soma színművészek felkeresték a Magyar Bibliatársulatot, hogy a dramatizált hangzóbiblia szövege lehet-e a RÚF 2014 fordítás. Mi örömmel igent mondtunk, mert bár létezik már hangzóbibliánk, a dramatizált Biblia-feldolgozás más műfaj, hiszen párbeszédes jellegű, zenei aláfestéssel és háttérhangokkal. Ennek az „élővé tett” Bibliának kiemelt missziói jelentősége is lehet a fiatalok vagy éppen az idősebbek, a gyengébben látók között. A kezdeményezés már elkészült hanganyagai és a közreműködő színművészek névsora megtekinthető a www.dramatizaltbiblia.hu oldalon, illetve a Facebookon is, itt: https://fb.me/dramatizaltbiblia. A projekt alapvetően a közösségi támogatás elvén nyugszik, és a támogatások előrehaladtával a feldolgozott Bibliai könyvek száma is növekszik. Ezt is nyomon tudjuk követni a fenti internetes oldalakon.

Banki átutalás

Az átutalásokon keresztül befolyt összeget alapesetben az aktuális adománygyűjtő akciónkra fordítjuk. Ha adományával a Bibliatársulat működéséhez szeretne hozzájárulni, kérjük tüntesse fel a közlemény rovatban.

Bankszámlaszámunk: 11714006 – 20267306

Külföldről érkező adományok átutalásához:
IBAN: HU92 1171 4006 2026 7306 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

Személyi jövedelemadó 1%

A beérkezett 1%-os felajánlásokat az aktuális adománygyűjtő akciónk számára különítjük el.
Adószámunk: 19700739 – 2 – 43

Készpénzátutalás megbízás

Az évente kétszer megjelenő „Bibliánk” című hírlevelünkkel együtt egy sárga csekket is küldünk, mellyel támogatását befizetheti.

Adományát ezúton is köszönjük!