2022.12.04.

Támogasson minket!

Új adománygyűjtő akciónk meghirdetése:
A horvátországi bibliamisszió támogatása

Háttér: A Horvát Bibliatársulat hasonlóan a magyarhoz, valamennyi nagyobb egyház bibliamunkáját átfogja az országban, beleértve a katolikusét is. Nem csupán Horvátország, de Bosznia-Hercegovina területén is ők terjesztik a Bibliát. Ennek ellenére egy nagyon kis állandó csapattal, mindössze két főállású kollégával dolgoznak. Jelenleg két fő fordítási projektjük van: az egyik egy új bibliafordítás horvát nyelven, a másik az idén elkezdett jelnyelvi bibliafordítás. Bosznia-Hercegovina missziói terep a számukra, ott több olyan projektjük van, ahol csupán a Bibliával ismerkednek a többségében muszlim vallású emberek.

Szükség: A Horvát Bibliatársulat legnagyobb nehézsége a 2020. március 22-én Zágrábot sújtó erős földrengés következménye: a bibliatársulat irodája is súlyosan rongálódott, de alternatíva hiányában kénytelenek továbbra is onnan dolgozni. A másik nehézség a COVID vírusjárvány okozta bevételkiesés: a kijárási tilalom idején a könyvesboltban jóval ritkábban fordulnak meg a bibliavásárlók, és az internetes terjesztés még nem tudta pótolni az így keletkezett, nagyjából 30%-os veszteséget.

Segítsük együtt a Horvát Bibliatársulat munkáját, és ezáltal közvetve a Horvátországban élő mintegy 15 ezer magyart.


Ha szívén viseli a Biblia ügyét, és támogatni szeretné a Bibliatársulat munkáját, akkor többféleképpen is segíthet.

Imádság

Mindenki számára elérhető, egyszerű, mégis nagyon fontos módja a segítségnek az, ha imádságban hordozza szolgálatunkat és munkatársainkat.

Adomány

Pénzadományával segíthet az aktuális bibliaosztó- vagy más jellegű akcióink megvalósításában, vagy az alapítvány működéséhez is hozzájárulhat.

Önkéntes munka

Ha szívesen segítene abban, hogy gyülekezeteink jobban megismerjék a Bibliatársulatot, önkéntesnek is jelentkezhet.

Kérdését vagy ötletét akár itt is megírhatja.