2023.12.06.

A Biblia és a reformáció – vándorkiállítás

bibref

2017-ben van az ötszázadik évfordulója annak, hogy Luther Márton 95 tételével kezdetét vette a reformáció, és a Szentírás, Isten igéje került középpontba. A reformáció fontos célkitűzése volt, hogy a Bibliát az emberek az anyanyelvükön olvashassák. Az ekkoriban készült bibliafordítások rendszerint óriási hatással voltak az adott ország anyanyelvére, és ezen keresztül a kultúrájára is.

tablo_mintaA Magyar Bibliatársulat Alapítvány tizenkét tablóból álló vándorkiállítása a reformáció és a Biblia kapcsolatát mutatja be. A kiállítás a kulturális ismeretanyag mellett hitéleti kérdésekre is felhívja a figyelmet, így gyülekezeti alkalmak, előadássorozatok vagy evangélizációk hasznos kiegészítője lehet, és nem utolsósorban művelődési központokban, kultúrházakban is bemutatható.

A kiállítás anyaga (pdf) ide kattintva megtekinthető.

A kiállítás szabadon kölcsönözhető legfeljebb két hetes időtartamra, melyért cserébe csupán egy minimális önkéntes hozzájárulást várunk, amelyből az esetlegesen megsérülő tablók pótlását szeretnénk fedezni. A kölcsönzőktől továbbá azt kérjük, hogy gondoskodjanak a tablók szállításáról.

A kiállítás igényléséhez kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@bibliatarsulat.hu címen.